10 greseli facute in sport

  1. Te alimentezi greșit.

Corpul tău are nevoie de energie pentru toate activitățile stresante la care îl supui cînd te antrenezi (alergi,înoți, dansezi, ridici greutăți s.a.).  Mulți începători consumă mai multe calorii înaintea antrenamentului decît reușesc să ardă în timpul lui.

 

  1. Nu dormi destul.

Norma ideală de somn este de 7-8 ore.

 

     3.    Consum insuficient de apă.

Nu așteptați să vi se facă sete ca să beți apă, este bine să aveți la îndemînă o sticlă de apă pe parcursul întregii zile.

 

     4.     Nu săriți peste încălzire.

Înainte de inceperea programului de exerciții, este bine să ne petrecem 5-10 minute cu efectuarea unor mișcări într-un ritm mai lent pentru a ne ridica temperatura corpului. Fără perioada de încălzire, îi cerem organismului să funcționeze fără ca oxigenul și fluxul sanguin să perfuzeze adecvat musculatura. Astfel crește riscul de accidente, mai ales dacă nu există perioada de încălzire înainte de a începe programul pentru ridicarea greutăților. Există riscul de ruptură  s-au întindere musculară. Puneți-vă singele în mișcare petrecînd cîteva minute prin mers pe loc, stepper s-au bicicletă.

 

  1. Nu cereți sfaturi de la persoane neautorizate.

Într-o sală de fitness singura persoană autorizată să dea informații legate de antrenament s-au aparatura sălii este instructorul sălii. Nu cereți informații prietenilor s-au vecinilor s-au celor care se antrenează în sală, pentru ca ei la rîndul lor se pot antrena greșit, toate informațiile de care aveți nevoie  le găsiți la instructorul sălii de fitness.

 

  1. Ridicarea unor greutăți prea mari.

Nu ridicați niciodată mai mult decît pot mușchii. Obținerea în timp a rezistenței este cea mai eficientă și mai sigură metodă de creștere a forței musculare. Aveți grijă atunci când bruschezi greutățile, bruschezi și mușchiul, ceea ce poate duce la accidentări, în special în cazul musculaturii spatelui.

 

  1. Te antrenezi greșit.

Majoritatea celor care se antrenează nu învață corectă efectuarea exercițiilor. Încep prin a își imita prietenii sau pe ceilalți din sală. Exercițiile cu formă greșită pot duce la accidentări. Stressul asupra tendoanelor, ligamentelor și articulațiilor poate creea probleme serioae. Învață forma  corectă a exercițiilor. Te va scuti de multă durere, mulți bani și mult timp pierdut.

 

  1. Te antrenezi prea des.

 Nu e nevoie să te antrenezi de mai mult de 3-4 ori pe săptămînă. De fapt, în cele mai multe cazuri, 3 zile pe săptămînă este ideal. Sunt mulți care cred în ideea că mai mult înseamnă mai bine. Cînd te antrenez prea des, numărul mare de exerciții depășește capacitatea de refacere a corpului, ceea ce duce la pierderi de forță și masa musculară.

 

      9 .  Nu ai un program de antrenament.

Pur și simplu nu poți  merge la sală, să faci exerciții la întîmplare, și să speri că vei obține rezultate. Cu alte cuvinte, ai nevoie de un plan pentru succes, orice ți-ai propune. Nu înțeleg de ce, dar majoritatea celor care se antrenează nu au un program bine stabilit. Normal că ai nevoie de un antrenor și de un program pe care să îl urmezi. Schimbă programul de antrenament, de preferat odată la 2-3 luni (ca sa ai timp să vezi progresele).

 

     10. Stretching insuficient.

Pentru a preveni accidentările, faceți stretching după îcheierea unui program, cînd mușchii sunt încălziți și flezibili.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :