FEMEIA DIAGNOSTICATA CU COVID-19 NU A INFORMAT AUTORITATILE CA ESTE BOLNAVA

Femeia de 48 de ani, diagnosticată cu COVID-19 în Republica Moldova, a luat avionul din Milano spre Chișinău fără să anunțe autoritățile că e bolnavă.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a comunicat duminică, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, că femeia s-a adresat primar la medic, în Italia, în data 28 februarie, cînd a făcut febră. Ulterior i-a apărut tusea seacă. Pe 4 martie, femeia a mers la spital, unde i s-a prescris tratament cu antibiotice. Pe 7 martie, fără să prezinte nicio informație nici însoțitorilor de bord, nici Poliției de Frontieră despre starea precară de sănătate în care se afla, femeia a luat avionul spre Chișinău.

Actualmente, pacienta este internată într-o instituție medical strategică. Starea ei este stabilă, dar gravă din cauza mai multor boli pe care le are: bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie, diabet zaharat, hipertensiune și obezitate. Medicii întreprind măsuri pentru a-i salva viața.

În avionul cu care s-a întors femeia în țară au călătorit 145 de pasageri. Persoanele cu risc înalt de îmbolnăvire, cele care s-au aflat direct lîngă persoana infectată sînt tratate ca persoane cu suspecție de îmbolnăvire. Pe parcursul nopții, au fost apelați 45 de oameni de pe aceeași cursă, care au fost informați că sînt obligați să respecte regimul de autoizolare la domiciliu. Toate fișele epidimiologice completate pe acea cursă au fost transmise medicilor de familie pentru a-i monitoriza.

Sursa: IPN

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :