Pas important pentru un eventual medicament: A fost descoperit un anticorp capabil sa neutralizeze coronavirusul

Un anticorp capabil sa neutralizeze o versiune de laborator a noului coronavirus a fost descoperit de o echipa de cercetatori belgieni si americani. Rezultatele obtinute de acestia indica faptul ca anticorpul ar putea impiedica virusul sa infecteze celulele umane. 

Este un pas important in dezvoltarea unui eventual medicament antiviral care sa actioneze impotriva coronavirusului, spun oamenii de stiinta belgieni. Acestia precizeza insa ca sunt necesare cercetari suplimentare pentru a confirma rezultatele.

Anuntul a fost facut de laboratorul cercetatorului Xavier Saelens, VIB-UGent. Anticorpul este dezvoltat in colaborare cu doua echipe de cercetatori din Statele Unite, a precizat VIB-UGent.

Spre deosebire de vaccinuri, anticorpii ofera protectie imediata, insa de mai scurta durata. „Avantajul acestei abordari, in raport cu vaccinurile, este ca pacientii nu au nevoie sa produca propriii anticorpi. Lucratorii din sectorul sanatatii sau persoanele care risca sa fie expuse la virus pot sa beneficieze de o protectie imediata”, arata un comunicat al laboratorului.

In prezent au loc experimente pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina patogena a virusului, iar cercetatorii pregatesc in acelasi timp faza de testare pre-clinica pentru un tratament impotriva coronaviruslui.

Sursa: digi24.ro 

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :