Pepenele rosu

Pepenele roșu este bogat în numeroase vitamine, minerale și antioxidanți, cu beneficii unice asupra organismului. Se află pe lista celor mai importante surse alimentare de licopen, un fitonutrient carotenoid care îmbunătățeste sănătatea cardiovasculară și osoasă. În compoziția pepenelui rosu se regăsesc numeroși compuși și nutrienți benefici sănătății, vitamina B6, acidul folic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, licopenul și betaina. Acest aliment conține cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele.

Informațiile nutriționale pentru aproximativ 100 de grame de pepene roșusu sunt.   

  • calorii 30
  • carbohidrați 7,6 g
  • proteine o,6 g
  • grăsimi 0,15 g
  • fibre 0,4 g
  • acid folic 3 mcg
  • acid pantotenic 0,22 mg
  • tiamina 0,3 mg
  • vitamina A 570 Ul
  • vitamina C 8 mg
  • vitamina E0,05 mg
  • calciu 7 mg
  • cupru 42 mcg
  • fier o,25 mg
  • magneziu 10 mg
  • mangan 0,38 mg
  • zinc 0,1 mg
  • licopen 4500 mcg

Pepenele roșu este compus din apă în prtoporție de 92%, fiind un aliment cu un puternic efect de hidratare. Datorită conținutului său de apă și fibre, pepenele roșu reglează digestia, previne constipația și contribuie la menținerea sănătății tractului digestive. Un consum bogat de de pepene roșu, scade riscul de obezitate, diabet și boli cardiovasculare, îmbunătățind sănătatea părului și contribuind la reglarea greutății corporale.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :