Cat poate rezista coronavirusul pe suprafete contaminate

Durata de viata a noului coronavirus pe suprafetele infectate a generat multe ingrijorari, iar raspunsul a venit de la cercetatorii britanici, care presupun ca virusul ar putea ramane activ pe diferite obiecte pana la 9 zile.

In urma acestor ingrijorari, Banca Centrala a Chinei a decis sa dezinfecteze sau sa distruga banii care circula in tara, avand in vedere ca acestia pot fi un canal usor de transmitere a virusului, conform CNN.

Coronavirusurile sunt un grup mai larg de virusuri comune in randul animalelor. In cazuri rare, acestea pot fi transmise de la animale la oameni, conform Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA.

In prezent nu se stie ce animal a provocat actuala epidemie de coronavirus din Wuhan. Studiile precedente au demonstrat ca epidemia de coronavirus MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu) a fost provocata de camile, iar epidemia de SARS (Sindromul Respirator Acut Sever) a avut ca origine civeta.

In urma testelor, s-a dovedit ca SARS si MERS puteau rezista pe diferite suprafete (plastic, sticla sau metal) pana la 9 zile, daca suprafata nu a fost dezinfectata, conform unui studiu publicat la inceputul lunii.

Dezinfectarea suprafetelor cu produse comune de curatare poate face diferenta. Coronavirusurile umane „pot fi dezactivate eficient prin dezinfectarea cu produse ce contin 64-71% etanol, 0,5% peroxid de Hidrogen sau 0,1% hipoclorit de sodiu.

Sursa: CNN

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :