Vă puteți programa online la serviciile medicale de înaltă performanţă

Compania Naţională de Asigurări în Medicină /CNAM/ a anunţat marți, 5 noiembrie, că a lansat în regim pilot un sistem informaţional ce permite cetăţenilor să facă programări online la serviciile medicale, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNAM, implementarea sistemului digital are menirea de a creşte nivelul de transparenţă în procesul de prestare a serviciilor medicale şi de utilizare a mijloacelor financiare destinate acestora, a spori eficienţa acestor servicii, a asigura monitorizarea în regim real a prestării serviciilor medicale de înaltă performanţă şi a îmbunătăţi calitatea raportării datelor către CNAM.

Acest sistem va fi utilizat până la finele anului în regim pilot de instituţiile medicale contractate de CNAM, precum şi de către cetăţeni.

Astfel, la accesarea sistemului informaţional, medicii vor putea să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia, iar în cazul pacientului asigurat – să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanţă. Pe perioada pilotării, pentru prescrierea serviciilor respective vor fi acceptate atât biletele de trimitere generate prin intermediul sistemului, cât şi cele pe hârtie.

Lista serviciilor medicale de înaltă performanţă incluse pentru pilotare cuprinde servicii de diagnostic funcţional, imagistică medicală, investigaţii de radiodiagnostic, de diagnostic intraarticulare, endoscopie de diagnostic, examen audiologic, servicii medicale de profil oftalmologic, de anestezie.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicaţii sau programe suplimentare.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :