BACTERIA CARE TE FACE REZISTENT LA STRES

 Într-o bună zi, s-ar putea să avem de a face cu un vaccin anti-stres, după ce cercetătorii au descoperit o bacterie care poate lupta cu stresul.

Bacteria cu pricina se numește Mycobacterium vaccae. Ea este o baterie non-patogenă, care trăiește în sol și care pare să fie foarte promițătoare în domeniul sănătății. Totul pornește de la ipoteza „vechilor prieteni”, care pretinde că oamenii au evoluat în paralel cu mai multe microorganisme folositoare, iar slăbirea legăturilor cu acele microorganisme în epoca modernă a dus la o creștere a bolilor autoimune și alergiilor.

„Ideea este că pe măsură ce oamenii s-au îndepărtat de ferme și de existențele de agricultori și vînători și s-au dus spre orașe, am pierdut contactul cu organismele care au rolul de a ne regla sistemul imunitar și a suprima inflamațiile nedorite”, a explicat neuroendocrinologul Cristopher Lowry. „Asta ne-a expus la un risc mai mare de boli inflamatorii și boli psihiatrice pornite de la stres”.

Lowry a studiat bacteriile M. vaccae vreme de ani întregi. El a descoperit într-o cercetare anterioară că injectarea șoarecilor cu un preparat cald care conține bacteria a prevenit apariția simptomelor de stres în rîndul rozătoarelor. Însă pînă acum, nu era clar ce anume din M. vaccae aducea aceste efecte.

„Una din întrebările arzătoare este, în esență, care sînt componentele critice ale bacteriei care par să aducă beneficii gazdei?”, a spus Lowry pentru The Denver Post.

Sursa: a1.ro

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :