Centrul de reabilitare pentru copii cu handicap sever al aparatului locomotor

Depistarea și recuperarea problemelor legate de o anumită dizabilitate, trebuie să înceapă la o vârstă cât mai mică a copilului, chiar din primele luni de viață. Astfel, se poate asigura o rată mai mare de succes în integrarea socială a copilului în viitor, obținerea de către acesta a unui grad cât mai mare de autonomie personală, atingerea potențialului său maxim de dezvoltare, precum și prevenirea instituționalizării copilului.

Părinții trebuie să fie participanți activi în acest proces, iar în ajutorul lor vin Centrele de reabilitare pentru copii cu dizabilități. Ce servicii oferă un asemenea centru de reabilitare? Cum poate un copil cu nevoi speciale beneficia de acestea? Și unde în Chișinău și împrejurimile capitalei sunt asemenea centre? La aceste întrebări vă oferim răspuns în continuare.

Ce reprezintă un centru de reabilitare pentru copii?

Sunt centre care oferă servicii de îngrijire medicală și/sau psihologică copiilor cu dizabilități psiho-neurologice și fizice.

Printre acestea menționăm: terapii adecvate, servicii de abilitare și reabilitare, educative și recreative, consiliere și orientare profesională, pregătire pentru integrare și participarea acestor copii la viața socială.

În asemenea centre activează specialiști variați, precum: logopezi, psihologi, kinetoterapeuți, ortopezi, nutriționiști etc.

Cine sunt beneficiarii acestor centre?

Copiii cu nevoi speciale care au un anumit grad de handicap fizic sau mental. Pentru a beneficia de seviciile unui centru de reabilitare, copilul trebuie să aibă vârsta corespunzătoare, să aibă un grad de invaliditate (gr. II, I), dizabilitatea trebuie să fie confirmată diagnostic.

Prin urmare, aveți nevoie de îndreptare de la medicul de familie, în care să fie indicat diagnosticul copilului.

Contacte
Chisinau
Adresa: Chisinau, str. Grenoble, 147
Tel : 022 73-52-68, 022 73-30-83
E-mail : centrulcopii@semia.md
Orar Luni-Vineri 08:00 - 18:00
Închis

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :