Prima persoana vaccinata impotriva coronavirusului - VIDEO

Primul test al vaccinului impotriva coronavirusului a fost facut pe o persoana sanatoasa, luni, in orasul Seattle, Statele Unite, unde sunt cele mai multe cazuri de contaminare cu noul virus – peste 840.

Vaccinul a fost testat pe Jennifer Haller, o femeie de 43 de ani, mama a doi copii, care a acceptat sa fie voluntara in procesul de testare a vaccinului. Intr-un interviu oferit pentru o televiziune americana, Jennifer Haller a declarat ca este incantata sa fie prima persoana din lume pe care este testat vaccinul, subliniind ca se mandreste ca poate contribui la salvarea vietilor omenesti. Femeia a marturisit ca este sanatoasa si ca se bucura de sprijinul celor apropiati.

Jennifer a mentionat ca zilnic verifica si inregistreaza temperatura corpului, dar si efectele secundare pe care le simte.

Voluntara urmeaza sa primeasca a doua doza a vaccinului peste 4 saptamani. Apoi, starea ei de sanatatea va fi monitorizata de catre medici pe durata a 14 luni, pentru ca oamenii de stiinta sa se asigure de eficienta vaccinului si ca acesta nu provoaca efecte secundare ingrijoratoare.

Chiar daca se va demonstra ca vaccinul este eficient, specialistii spun ca vaccinul ar putea fi disponibil pentru toata lumea in nu mai putin de un an.

 

Sursa: www.bzi.ro 

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :