5 greseli frecvente care afecteaza fertilitatea femeilor

Greselile frecvente pe care le fac femeile cand vine vorba de sanatatea sexuala si a zonei intime pot fi platite cu pretul fertilitatii lor. Multe dintre ele gresesc cand vine vorba de sex, de aflarea perioadei fertile sau de monitorizarea ciclurilor menstruale. Toate acestea pot fi cauze ale infertilitatii.


Isi regleaza ciclul menstrual cu anticonceptionale

Dereglarea ciclurilor menstruale este una dintre principalele cauze ale fertilitatii. Este o problema frecventa printre femei si are la baza mai multe cauze. In loc sa depisteze cauzele si sa le trateze pentru a regla corect ciclul, multe femei apeleaza la o metoda la-ndemana, dar care rezolva doar pe jumatate problema - anticonceptionale.

Contraceptivele orale au rolul de a regla ciclul menstrual, dar nu trateaza afectiunea care a dus in prima instanta la dereglarea lui. Iar dupa ce inceteaza sa mai ia pastile, se pot trezi ca au probleme de fertilitate grave din cauza unor afectiuni lasate netratate.

Au impresia ca toate femeile au ciclu de 28 de zile si aceeasi data de ovulatie

Peste tot pe unde se vorbeste sau scrie despre ciclu menstrual este descris ca fiind o perioada de 28 de zile, iar ca data ovulatiei este cam intr-a 14-a zi. Desi exista specificatii ca acest calcul este valabil doar la cele care au in mod constant un ciclu de 28 de zile (adica regulat), multe femei omit aceasta nota de subsol si au impresia ca si in cazul lor ovulatia apare tot intr-a 14-a zi. Astfel, ele se pot trezi ca nu reusesc sa ramana insarcinate, insa problema e ca nu au contacte sexuale la momentul potrivit.

Nu baga de seama ca au menstruatii abundente

Fiecare femeie manifesta intr-un fel unic sangerarea de la menstruatie. Unele au sangerari mai abundente, la altele sunt mai reduse cantitativ, dar asta nu inseamna ca exista neaparat probleme. Depinde de organismul fiecareia.

Specialistii avertizeaza ca daca sangerarile devin neobisnuit de abundente, constante, sunt insotite de dureri pelvine severe sau pur si simplu par ciudate, trebuie mers de urgenta la medic. Acestea ar putea fi simptomele unor polipi uterini. Astfel de probleme pot cauza infertilitatea la femei.
Cred ca daca fac mai mult sex, au mai multe sanse de conceptie

Din nefericire, nu cantitatea sexului conteaza, cat momentul in care o fac. Este adevarat ca sexul este mijlocul prin care are loc conceptia si ca marirea numarului contactelor sexuale creste sansele de a concepe. Insa degeaba se face sex toata luna, daca nu se face la ovulatie. Identificarea perioadei fertile este esentiala pentru sporirea sanselor de a ramane insarcinata.

Fac sex doar la ovulatie

La polul opus sexului intens se gaseste diminuarea actelor sexuale, in scopul de a "conserva" sperma si de a o folosi la momentul ovulatiei. Specialistii sustin ca acest lucru este contraproductiv.
In primul rand, barbatii sunt foarte frustrati din cauza perioadei lungi in care au fost abstinenti si este posibil ca la momentul potrivit sa nu fie capabili sa presteze asa cum te astepti. Aceasta amanare a sexului este suparatoare si dezamagitoare pentru barbati. Ei se simt ca niste obiecte sexuale care sunt folosite doar pentru a lasa femeia insarcinata. Acest lucru are efecte nocive asupra performantelor lui sexuale.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :