De ce trebuie sa consume barbatii sfecla rosie?

Pentru că dă putere muşchilor

Sfecla este super-alimentul care te va ajuta să te recuperezi după orele de antrenament şi-ţi va defini musculatura, anunţă o echipă de cercetători de la Universitatea din NorthumbriaBeetroot (Marea Britanie). După orele de sală cu exerciţii intense, sfecla poate fi gustarea care să ajute musculatura să îşi revină. Studii anterioare au arătat că sfecla ajută şi la buna funcţionare a creierului, aşa că acum ai toate motivele să o consumi în cantităţi mai mari.

Cercetătorii au rugat bărbaţi care merg de cel puţin două ori pe săptămînă la sală să bea după fiecare antrenament 250 ml de suc de sfeclă. După numai trei zile de consum, au constatat că musculatura subiecţilor era mult mai bine definită. Mai mult, inflamaţiile cauzate de efort au fost reduse, motiv pentru care medicii participanţi la studiu recomandă consumul de suc chiar şi între sesiunile de exerciţii fizice. Puterea musculaturii a crescut cu 13 procente. Un studiu similar a scos la iveală faptul că cei care beau un pahar de suc de sfeclă înainte de a merge la sală vor avea o rezistenţă cu 16% mai mare.

Sfecla este o bună sursă de azot care în corp se transformă în monoxid de azot. Un alt studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Missouri a arătat că azotul îmbunătăţeşte performanţele sportive ale atleţilor de elită.

Cum puteţi consuma sfecla?

Sucul de sfeclă este cea mai la îndemînă variantă. Se poate bea simplu sau puteţi adăuga alte fructe sau legume dacă vreţi mai multe arome şi mai multe beneficii pentru sănătate.

Salata de sfeclă cu morcovi, hrean, seminţe sau diverse nuci este o garnitură perfectă pentru preparate din carne sau poate constitui o masă ca atare. Ingredientele pe care le puteţi adăuga în salata de sfeclă sunt nenumărate. Doar preferinţele personale sunt limita imaginaţiei. Pentru a face salată puteţi să fierbeţi sau să coaceţi sfecla, după preferinţe.

Supele şi borşurile care în compoziţie sfeclă sunt hrănitoare şi cu un conţinut caloric scăzut, putînd fi consumate chiar şi la cină.

Sfecla poate fi conservată şi pentru Iarnă în oţet. În acest mod veţi o veţi putea folosi la salate oricînd veţi dori.  (Gustare.ro)

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :