EMA a autorizat trei noi unitati de productie pentru vaccinuri

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a avizat trei noi unităţi de producţie pentru vaccinuri anti-COVID-19, ale companiilor AstraZeneca, BioNTech/Pfizer şi Moderna, care vor face parte din lanţul de distribuţie al vaccinurilor în UE şi vor contribui astfel la intensificarea vaccinării ce se desfăşoară lent în blocul comunitar, potrivit agerpres. Potrivit unui anunţ al EMA, citat de agenţia DPA, au fost autorizate o unitate la Leiden, în Olanda, care va produce substanţa activă pentru vaccinul AstraZeneca, o fabrică a BioNTech/Pfizer în oraşul german Marburg şi încă una la Visp, în Elveţia, pentru vaccinul Moderna.

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a salutat anunţul, dar a transmis, în acelaşi timp, un avertisment companiei AstraZeneca, ce a diminuat numărul dozelor de vaccin promise iniţial statelor UE. ”Acum ne aşteptăm ca vaccinurile produse la această fabrică (din Olanda) să fie livrate statelor membre în zilele următoare, ca parte a obligaţiilor şi angajamentelor contractuale”, a indicat ea.

Nu se ştie însă cîte doze de vaccin au fost produse de cele trei fabrici sau cîte au fost stocate de acestea pînă la primirea avizului EMA.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :