Fara vitamina D, tinerii pot suferi de migrene

Copiii și tinerii adulți care prezintă carențe ale vitaminelor D, B2 (riboflavină), B9 (folat) și coenzima Q10 (un antioxidant puternic) sînt susceptibili să sufere de migrene.

Un nou studiu american a demonstrat că durerile de cap extrem de severe au apărut la peste jumătate din subiecţii care prezentau carențe ale celor patru vitamine. Astfel, 70% dintre ei aveau o lipsă de vitamina D (mai puţin de 600 de UI sau 15 micrograme de adult). Acest deficit afectează mai mult băieții și bărbații tineri. În ceea ce privește fetele și femeile tinere, ele suferă mai mult de o carență în coenzima Q10. Subiecţii care sufereau de migrene cronice au fost cei mai susceptibili să aibă o deficiență în coenzima Q10 și în vitamina B2, în comparație cu cei care sufereau de cefalee episodice.

Potrivit cercetătorilor, toate cele patru vitamine sînt necesare pentru funcționarea mitocondriilor, centri care produc energia celulelor noastre.

Alimente bogate în vitamina D sînt peștele gras, ouăle și rinichii, coenzima Q10 se găsește în carnea de vită, heringi, sardine și arahide, iar vitamina B2, în carnea de vită, brînzeturi moi și germeni de grîu.

Sursa: agerpres.ro

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :