OBICEIURI NESANATOASE CARE DISTRUG SISTEMUL IMUNITAR

La ce ar trebui să renunțăm pentru o imunitate puternică

Sistemul imunitar este bariera naturală a organismului care ne protejează de agenții patogeni dăunători. Cu toate acestea, funcționarea sa normală poate fi influențată de anumite obiceiuri nesănătoase ce pot diminua rezistența sistemului imunitar în fața anumitor afecțiuni. Ce schimbări ale stilului de viață ne pot ajuta să avem o imunitate puternică?

Anumite obiceiuri nesănătoase pot influența în mod negativ sistemul imunitar și capacitatea sa maximă. Un stil de viață sănătos este important atît pentru sănătatea generală, cît și pentru menținerea unei imunități puternice. Iată pașii care trebuie să-i urmăm pentru a îmbunătăți bariera naturală de protecție a organismului!

 

Odihniți-vă suficient și nu ignorați oboseala

Somnul este un element esențial în regenerarea organismului. Pe lîngă beneficiile asupra stării psihice și emoționale, odihna îi oferă corpului răgazul necesar pentru a se reface după o zi plină de activități.

 

Igiena corespunzătoare

Igiena corespunzătoare a corpului reduce riscul de a contracta diferiți agenți patogeni. Igiena mîinilor este principalul mod prin care virusurile și bacteriile sînt eliminate înainte de a pătrunde în organism prin ochi, nas și gură.

 

Adoptaţi un stil de viață sănătos

Atît alimentația cît și rutina zilnică de mișcare sînt factori importanți ce contribuie la menținerea unui sistem imunitar puternic. Consumul de alimente proaspete, precum cel al fructelor și legumelor, este esențial pentru un organism sănătos. De asemenea, exercițiile fizice zilnice sînt recomandate pentru a întreține funcțiile normale ale corpului.

 

Nu consumaţi alcool

Unele studii au descoperit că alcoolul poate influența în mod negativ sistemul imunitar și funcționarea sa normală. Din cauza deshidratării cauzate de alcool celulele nu pot funcționa la capacitatea maximă, motiv pentru care sistemul imunitar poate avea de suferit.

 

Reduceți stresul

Organismul poate fi vulnerabil dacă nivelul de stres este foarte ridicat. Stresul ridica nivelul de cortizol, un hormon care stimulează inflamația și diminuează capacitatea normală a sistemului imunitar.

După „Medicina naturistă”

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :