Premiera: Numarul de vaccinuri administrate este mai mare decit numarul noilor infectari

Sistemele sanitare naţionale au administrat, la nivel mondial, 103,8 milioane de doze de vaccin anticoronavirus, o cifră care depăşeşte numărul cazurilor confirmate la nivel mondial de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, care se ridică la 103,3 milioane, potrivit datelor furnizate de Ministerele Sănătăţii din întreaga lume şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citate Joi de EFE. În majoritatea cazurilor este nevoie de două doze ale aceluiaşi vaccin pentru o imunizare deplină. Prin urmare, nu înseamnă că cele 103,8 milioane de persoane vaccinate sunt şi imunizate. Se estimează că doar 11 milioane de persoane au primit şi a doua două de vaccin anticoronavirus.

SUA sunt ţara care a administrat cel mai mare număr de doze de vaccin (32 de milioane), urmate de China (24 de milioane), Uniunea Europeană (13,5 milioane) şi Regatul Unit (10 milioane).

În cifre relative, Israelul este singura ţară din lume unde peste jumătate din populaţie a primit cel puţin prima doză de vaccin (58%), urmată de Emiratele Arabe Unite (34%), Seychelles (31%) şi – din nou – Regatul Unit (15%), potrivit cifrelor oficiale difuzate de Ministerele Sănătăţii la nivel mondial.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a avertizat, Joi, că 70% din numărul total de vaccinuri administrate pînă acum au fost folosite în cele mai bogate 50 de ţări ale lumii, în timp ce în cele mai sărace 50 de ţări din lume procentul a fost de numai 0,1%. 

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :