Premiul Nobel pentru Medicina 2018 pentru descoperirea terapiei de vindecare a cancerului.

Premiul Nobel pentru Medicină din acest an merge către James P. Allison și Tasuku Honjo pentru descoperirea lor în ceea ce privește terapia de vindecare a cancerului. Ei au descoperit cum pot vindeca această boală prin inhibarea reglării negative a sistemului imunitar.

Conform sursei WHO, peste 18 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cancer anul acesta. Statisticile arată că una din trei persoane ce trăiește în una din țările dezvoltate economic poate suferi de cancer. În ultimii 50 de ani, numărul celor care suferă de cancer a crescut în mod alarmant. Cu toate acestea,numărul celor care reușesc să se vindece de această boală a crescut de la mai puțin de o treime la peste două treimi dintre cei afectați.

Despre noul studiu premiat

Noua descoperire poate salva viețile multor oameni ce suferă de această boală incurabilă. Găsirea unui remediu pentru vindecarea cancerului a devenit una dintre cele mai mari provocări din domeniul medical. James P. Allison a studiat o proteină ce funcționează precum o frână în cadrul sistemului imunitar. El a descoperit posibilitatea de a dezactiva această „frână” pentru a lăsa celulele sistemului imunitar să treacă la atac și să nimicească tumorile.

 

Apoi acesta a reușit să dezvolte această descoperire într-un nou concept pe care el îl folosește pentru tratarea pacienților săi. În paralel, Tasuku Honjo a descoperit o proteină printre celulele sistemului imunitar. După ce a studiat-o îndeaproape, el a realizat că și aceasta funcționează ca o frână, dar are un mecanism diferit de acționare. Terapiile ce s-au bazat pe noua sa descoperire s-au dovedit a fi extrem de eficiente.

Astfel, cei doi oameni de știință și-au unit forțele pentru a dezvoltat un studiu promițător, demn de laudă. Cei doi au obținut premiul Nobel pentru medicină datorită amplului lor studio și a muncii asidue în încercarea de a salva cât mai multe vieți.

Sursă foto: cbsnews.com, skeptical-science.com

Sursă de informare: www.nobelprizemedicine.org

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :