Efectul surprinzator al consumului de bere. Contrazice ce se stia pana acum

Consumul moderat de bere si de alte bauturi fermentate poate reduce riscul de hipertensiune, potrivit unui studiu realizat de mai multi medici de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, prezentat in Almería (Andalucía, sudul Spaniei), relateaza EFE.
Efectul surprinzator al consumului de bere. Contrazice ce se stia pana acum
Medicul José A. García-Donaire, de la Serviciul de cercetari biomedicale, medicul María Abad si medicul Nieves Martell, de la Unitatea pentru hipertensiune arteriala din cadrul Spitalului Clinic San Carlos, au elaborat documentul intitulat 'Importanta stilului de viata sanatos pentru persoanele hipertensive. Efectul consumului moderat de bere'.

Odata cu concluziile acestui studiu, asociatia pentru probleme de hipertensiune SEH-LELHA (Sociedad Espańola de Hipertensión — Liga Espańola para la lucha contra la hipertensión arterial) si centrul de informare privind berea si sanatatea CICS (Centro de Información Cerveza y Salud) vor distribui un document destinat pacientilor din unitatile pentru hipertensiune din cadrul spitalelor din comunitatea autonoma spaniola Andalucía.

Documentul include concluzii precum aceea ca ingredientele naturale ale berii sunt 'in mod semnificativ' asociate cu o reducere a riscului cardiovascular si cu o imbunatatire 'considerabila' a controlului tensiunii arteriale, cu conditia ca berea sa fie consumata cu moderatie, mentioneaza CICS intr-un comunicat.

'Mentinerea unui stil de viata sanatos poate ajuta la intarzierea sau prevenirea in mod sigur si eficient a aparitiei bolii', afirma García-Donaire.

Alt avantaj al consumului moderat de bere in cazul persoanelor hipertensive rezida in slaba cantitate de sodiu, in contextul in care majoritatea studiilor stiintifice demonstreaza relatia dintre cresterea tensiunii arteriale si consumul de alimente cu un inalt continut de sare, explica acelasi medic.

Recomandarile pentru pacientii hipertensivi includ, de asemenea, extinderea activitatii fizice si efectuarea unor exercitii fizice moderate timp de cel putin jumatate de ora, intre cinci si sapte zile pe saptamana.

Discuții :

Comentarii
Încarcă

Lasă un comentariu :